Lenen bij de Speelotheek, een duurzame én zuinige oplossing!

Zondag 23 oktober werd er druk gebouwd in de Cultuurfabriek tijdens De Fabriek op Zondag van 14:00 tot 16:00 uur. In de kunstkubus en op prachtige kleden waren kinderen en ouders bezig met allerlei speelgoed met het thema bouwen. Er werd gespeeld met onder andere 3 dozen Kapla, diverse magnetische bouwmaterialen, twee knikkerbanen en nog veel meer. Deze materialen waren door vrijwilligers Wilma en Thessa van Speelotheek Veenendaal meegenomen om iedereen kennis te laten maken met een klein deel van de grote collectie speelgoed die zij uitlenen op Prins Willem Alexanderpark 1 in Veenendaal.

Momenteel is duurzaamheid én zuinig zijn erg belangrijk voor (groot)ouders. Als speelotheek kunnen wij hiermee helpen, buiten het feit dat een lidmaatschap maar 35 euro per jaar kost, lenen wij speelgoed uit, dat gemaakt is van duurzaam materiaal, zoals gerecyclede petflessen (Greentoys) en duurzaam hout afgewerkt met natuurlijke verf. Een lidmaatschap valt ook onder duurzaam omgaan met spullen, in plaats van speelgoed te kopen wat na een korte periode niet meer gebruikt wordt, leen je het speelgoed. Als je kind ermee uitgespeeld is breng je het weer terug en haal je iets nieuws. Zo leer je je kind van jongs af aan dat je zuinig met speelgoed om moet gaan en het idee van delen. 
Voor veel ouders heeft het nog een groot voordeel: je schaft voor je kind niet gelijk duur speelgoed aan, maar leent het eerst bij de speelotheek om te kijken of het een succes is. Een ouder zag tijdens de speelmiddag haar zoontjes spelen met bouwmateriaal waar ze de hele middag mee bleven spelen, een handige tip voor de komende maanden of voor een verjaardag.
Speelotheek Veenendaal leent speelgoed uit aan kinderen vanaf 1 jaar tot 14 jaar, maar ook volwassenen lenen geregeld gezelschapsspellen. Voor maar 35 euro per jaar kan je het hele jaar elke keer 3 stuks speelgoed lenen. Na 4 weken (of eerder) lever je het weer in en zoek je iets nieuws uit. Een tweede pas kan aangeschaft worden voor € 20. Ook is het mogelijk om een cadeau-abonnement te geven, heel handig voor opa's, oma's, ooms, tantes en vrienden. Hoe leuk is het om een heel jaar spelen te geven! 
Meer informatie over de openingstijden en de catalogus is te vinden op https://speelotheekveenendaal.jimdo.com/