De in 1953 opgezette leefgemeenschap Birkenhof biedt momenteel plaats aan veertig volwassenen met een stoornis in hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Medewerkers en hun familieleden, wonen als soort grote familie inhuisgemeenschappen samen met de te verzorgen mensen. In de Birkenhof gemeenschap is voor iedereen een plaats waar werk en individuele behoeften op elkaar aansluiten. Ten grondslag aan deze vorm van samenleven ligt het antroposofische mensenbeeld van Rudolf Steiner.

 

Blokken van de antroposofische leef, - en werkgemeenschap Birkenhof (Duitsland). Het hout van deze unieke blokken is afkomstig van Elzenbomen uit de directe omgeving en voor iedere boom die wordt gebruikt, wordt er direct één terug geplant. Deze unieke AMS-set voelt en doet zeer natuurlijk aan door de schorsdelen aan de diverse blokken. De blokken zelf hebben allemaal natuurlijke vormen en zijn afgerond, je vindt a.h.w. de natuurlijke vorm van de boom terug in iedere blok. In de uitgebreide en speciaal door ons samengestelde set vindt u rechthoekige blokken, blokken met doorgangen, bogen, lange dragers, enz.

Alle blokken zijn met plantaardige olie geolied. Door hun vorm, en afmetingen; het ideale speelgoed voor kleuters, werkelijk een set die niet alleen de fantasie en creativiteit alle ruimte geeft maar ook de zintuigen, zoals de tastzin, aanspreekt.

 

Alle blokken en de voor speelgoed goedgekeurde olie en was, voldoen aan de CE- en EN 71/3-normeringen.