Bigjigs gebruikt materialen (rubber, hout, teawood, basswood, MDF en Ply), die afkomstig zijn uit beheerde bossen. Ook streven zij ernaar om de minimale verpakking vereist om het product veilig te leveren aan de consument te gebruiken. Al het gebruikte karton bestaat uit 90% of meer gerecycled materiaal. 

Het rubberhout dat BigJigs gebruikt, komt van volledig beheerste plantages in Maleisië. De rubberbomen leveren 25-30 jaar latex en als de productie daarvan afneemt, worden de bomen gekapt. Er worden daarna nieuwe bomen geplant om de productie van latex in stand te houden.

Het hout van de gekapte bomen wordt gebruikt om speelgoed te maken. Rubberhout is een hardhout en heel geschikt voor het maken van speelgoed.

Het houten speelgoed wordt afgewerkt met beits en vernis op waterbasis. Fijn voor jouw kindje, gezond voor de arbeiders en zo min mogelijk belasting voor het milieu.
De structuur van het hout blijft zichtbaar omdat de afwerking transparant is en niet 100% dekt.

 

BigJigs maakt trein- en autobanen met allerlei toevoegingen zoals treinen, auto's, verkeersborden, gebouwen, bruggen etc. De BigJigs treinen passen o.a. op de Hema, Ikea en Eichhorn treinbanen.

 

Ook hebben zij houten speel-eten, blokken (rubberhout), stapeltorens (rubberhout), hamerbank (rubberhout), kindertafels, werkbankje (rubberhout), vormenstoof (rubberhout) en krukjes.