Terese Hoffeldt was zwanger ten tijde van een campagne van Greenpeace, deze campagne deed haar beseffen dat vele producten vol zitten met giftige stoffen. Daarnaast las Terese ook het boek Slow Death by Rubber Duck, hierdoor kwam ze tot het schokkende inzicht dat vele ouders hun pasgeboren baby’s in bad doen met giftige badspeeltjes. Dit was een omslagpunt in haar leven, en hier wilde ze iets aan veranderen. Dit was het moment waarop ze Hevea heeft opgericht.

 

Ondertussen produceert Hevea, tandspeeltjes, badspeeltjes en nog vele andere kinderspeeltjes, die zijn gemaakt met liefde voor de aarde, het milieu en de mens.

 

Duurzaamheid door Hevea

Het natuurrubber dat Hevea gebruikt als basis voor alle producten komt van de gelijknamige boom Hevea Brasiliensis. Door het gebruik van natuurrubber wordt een meer milieuvriendelijke wereld gecreëerd, er worden namelijk meer bomen geplant en er worden minder fossiele brandstoffen gebruikt. Bovendien is het een duurzame bron, en bevat natuurrubber de eigenschap dat het gemakkelijk afgebroken kan worden door micro-organismen. Het natuurrubber dat Hevea gebruikt is afkomstig uit Maleisië. In Maleisië betalen ze een percentage van de kostprijs van ruw rubber aan het Malaysian Rubber board, deze organisatie gebruikt dat geld om een duurzame rubberindustrie te creëren door het herplanten van rubberbomen en door het investeren in de onderzoek en ontwikkeling afdeling. Niet alleen het rubber dat Hevea gebruikt is afkomstig van een milieuvriendelijke plantage, ook het papier dat gebruikt wordt voor de verpakkingen komt van een FSC gecertificeerde plantage.

De accessoires die Hevea produceert zijn gemaakt van puur biologisch katoen, dit katoen voldoet aan de Global Organic Textile Standards. Elk ingrediënt is gegroeid zonder het gebruik van chemische middelen.

 

Hergebruiken

Hevea vindt het erg belangrijk om dingen te hergebruiken, omdat dit goed is voor het milieu maar ook omdat het kosten bespaart. Hevea hergebruikt alle resten van verpakkingen voor bijvoorbeeld kaarten, geheugenkaarten en visitekaartjes. Naast hergebruiken is ook recyclen een belangrijk aspect voor Hevea. Hevea recyclet het kantoorafval, flesjes en keukenafval. Aangezien recyclen een belangrijk aspect is voor Hevea, recyclen ook hun producenten al hun afval.

 

Een betere wereld

Samen met alle werknemers van Hevea proberen ze om een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van milieubeschadiging, hergebruiken van producten en het recyclen van afval. Hevea streeft ernaar om een duurzaam bedrijf te zijn en de wereld een beetje beter te maken. Het is niet altijd makkelijk, maar Hevea’s filosofie is, je kan de wereld maar met één stap tegelijk veranderen, en dat is waar ze voor zorgen.