Alle producten van Green Toys worden geproduceerd in Californië, een staat bekend om zijn strikte milieuwetgeving.

Het speelgoed is gemaakt van gebruikte melkbrikken, dus 100% gerecycleerde materialen! De grondstoffen komen van uit de buurt, dus een minimum aan transport voor de productie.

 

Gerecyclede melkflessen

Dit speelgoed is gemaakt van gerecyclede melkflessen van voedselveilig plastic; namelijk HDPE. Dit plastic is één van de veiligste en schoonste soorten plastic. Het is BPA vrij, bevat geen weekmakers en ook geen melamine, pvc of lood. Je kunt het in de vaatwasser doen zodat schimmels en bacteriën geen kans krijgen. Je kunt je kindje dus veilig met dit leuke speelgoed laten spelen!

 

Het speelgoed is BPA en ftalatenvrij, dus niet giftig.

Greentoys is een merk dat gelooft in een betere wereld. Om deze wereld beter te maken, vooral voor kinderen, produceren zij speelgoed van goede duurzame kwaliteit waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van gerecycled plastic en ander milieuvriendelijk materiaal. Dit helpt fossiele oliën te reduceren en het broeikaseffect te verminderen.

 

Duurzaam speelgoed

Alle Greentoys speelgoed producten zijn gemaakt van High-density polyethyleen (HDPE). Dit materiaal wordt beschouwd als een van de veiligste en schoonste plasticsoorten. De verpakking is uitsluitend van golfkarton dozen, deze zijn 100% recyclebaar en makkelijk te openen door kinderen.

 

Veiligheid Green Toys speelgoed getest

Speeltjes van Greentoys zijn getest door een nationaal erkende onafhankelijke derde partij. Ze bevatten geen weekmakers of BPA. Ze zijn ontworpen zonder enige externe coatings.

 

Het speelgoed is onderworpen aan diverse testen waaronder:

Consument en veiligheid

California Prop 65, beperkingen op lood en cadmium

FDA voor contact met voedingsmiddelen

Vrijwillig testen op het niet aanwezig zijn van BPA (Bisphenol-A)

Internationale normen EN71 en ISO-8124

 

http://www.greenjump.nl/Merk/Green-Toys

 

Green-toys in de Speelotheek Veenendaal

Voorbeelden van het speelgoed wat wij hebben van Green-toys: kookplaat met potten en pannen en voedsel, vuilniswagen, set met een veerboot, auto's en watervliegtuig, een vormenstoof en een stapeltoren.

De potten, pannen en andere toebehoren zijn gemaakt in mooie kleurtjes en zijn verpakt in een gerecycleerd karton.