Het Thaise bedrijf Wonderworld is gestart in de jaren ’90 en is gespecialiseerd in duurzaam houten speelgoed. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zo’n 200 fantastische producten ontworpen en geproduceerd waarbij bij elk specifiek product is gekeken naar de leeftijd van het kind waarvoor het speelgoed geschikt is, de educatieve waarde die het speelgoed meegeeft en natuurlijk het speelplezier dat het speelgoed meegeeft.

 

Naast kinderen staat het milieu centraal.

Een van de hoofdpunten van de bedrijfsvoering van Wonderworld is de zorg voor het milieu. Zo wordt al het speelgoed van Wonderworld gemaakt van rubberbomen die niet meer gebruikt kunnen worden voor de productie van rubber. Op deze manier krijgen de afgeserveerde rubberbomen een tweede leven. Daarnaast is het bedrijf in 2007 het “Tree plus” project begonnen waarbij Wonderworld voor elke gekapte boom niet 1 maar 2 nieuwe bomen plant. Elke rubberboer krijgt voor een gekapte rubberboom een nieuwe boom en er wordt daarnaast een extra boom geplant.

 

Houten speelgoed is leuk!

Houten speelgoed is educatief en het bevordert zowel het samen spelen als het zelfstandig worden.

Houten speelgoed van Wonderworld is veilig en het voldoet aan de wettelijke regelgeving (EN-71 em ASTM F963-96A, de gebruikte verf is op waterbasis, zonder giftige stoffen en absoluut onschadelijk.

Het hout is milieuvriendelijk, het gebruikte hout is van rubberbomen die gekapt worden omdat ze geen rubber meer geven. Wonderworld plant voor elke gebruikte boom een nieuwe boom en de boer doet dat ook. Twee bomen in plaats van één!

 

 

Natuurlijk voldoet het speelgoed van Wonderworld aan de strengste eisen die aan kinderspeelgoed kunnen worden gesteld. Daarnaast is de gebruikte verf op waterbasis en dus volledig veilig voor kinderen.