Early Rider is een Brits familiebedrijf. Het doel van Early Rider is om de beste fietsen te maken die beschikbaar zijn voor een zo groot mogelijk publiek. Early Rider wil namelijk graag kinderen van alle leeftijden leren fietsen, daarom produceert ze de eerste loopfietsen tot aan de eerste fietsen zonder zijwieltjes. Ze streven ernaar om fantastische ‘eerste’ fietsen te produceren, die voor plezier zorgen, maar tegelijkertijd veilig zijn, zodat je kindje zonder zorgen kan leren fietsen.

 

Passie en kwaliteit

Early Rider is een bedrijf op basis van non-compromis. Ze wil het beste materiaal voor de beste prijs, en als dit niet mogelijk is voor een bepaald onderdeel, produceert ze het zelf. Voor sommige mensen is dit moeilijk te begrijpen, omdat de investering veel tijd en kapitaal vergt, maar het is voor Early Rider geen probleem. Ze gelooft namelijk dat ze alleen op deze manier de allerbeste fietsen kan aanbieden. Early Rider bestaat uit een betrouwbaar team van vakmensen, allen met een passie voor het produceren van fietsen. Hierdoor maakt Early Rider fietsen die levenslang inspireren, en minstens net zo lang meegaan. Tenslotte slaagt ieder product van Early Rider met vlag en wimpel voor de veiligheidstesten in Europa en de Verenigde Staten.

 

FCS gecertificeerd hout

 

Ook vindt Early Rider het milieu erg belangrijk en daarom worden al haar producten gebouwd uit FSC gecertificeerd vederlicht berkenhout. De afkorting FSC betekent Forest Stewardship Council, en deze non-profit organisatie staat voor verantwoord bosbeheer. http://earlyrider.com/