Small foot design is opgericht in 1988 in Noord-Duitsland. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de import van houten reclame- en cadeauartikelen. In 1995 kwam er een omslag toen Small foot design besloot een eigen lijn te beginnen met houten speelgoed geïnspireerd op de natuur aangevuld met houten decoratie items. Inmiddels bestaat Small foot design uit meer dan 3000 producten welke staan voor eigentijdse producten met een goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

 

Veilig voor kinderen

Het hout wat Small foot design gebruikt is afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen wat betekend dat voor elke boom die gekapt wordt een nieuwe boom wordt geplant. Daarnaast is de verf gemaakt op waterbasis en zo volledig veilig voor kinderen. Wanneer het hout tot speelgoed is verwerkt wordt het uitgebreid en op meerdere locaties (zowel intern als extern) getest. Zo kan Small foot design garanderen dat het aangeboden speelgoed voldoet aan de hoogste richtlijnen van kinderspeelgoed.

 

Duurzaam, milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord.

Naast de veiligheid van kinderen legt Small foot design ook grote nadruk op milieuvriendelijkheid. Niet alleen doen ze dit door gebruik te maken van duurzaam – en inheems hout en verf op waterbasis maar ook wekt Small foot design al sinds 2007 zijn eigen stroom op. Sterker nog, ze wekken zoveel stroom op dat het ruim meer is dan ze per jaar nodig hebben. Daarnaast zijn alle verpakkingen van Small foot design gemaakt van gerecycled papier en wordt er zo min mogelijk papier meegezonden om zinloos papier gebruik te voorkomen.

 

http://www.smallfootcompany.com/