Over 2 weken is het zover, dan is het World Play Day 2017 op zondag 28 mei. Over de hele wereld wordt dit onder andere in Speelotheken gevierd. 
Speelotheek Veenendaal doet ook mee van 11.00 tot 14.00 uur, kom dus langs en neem een picknickmandje mee voor een lekkere lunch buiten. (wij zorgen voor koffie/thee en limonade).
We vieren World Play Day in de tuin (of bij slecht weer binnen), het thema is Duurzaam spelen. Natuurlijk is lenen bij de Speelotheek duurzaam en wij hebben ook veel speelgoed wat van duurzaam materiaal gemaakt is. Maar wij hebben ook spellen die hier over gaan, zoals Recycle van 999 games. 
We gaan deze dag uiteraard spelen, niet alleen met het speelgoed maar ook met gerecycelde materialen. Om dit te doen hebben we nog allerlei doppen nodig, dus spaar de komende weken de doppen en lever ze in, we gaan er op 28 mei mee aan de slag. 
 
Het is fijn als we van tevoren weten wie er van plan is om te komen, aanmelding is dus aan te bevelen, maar niet verplicht. 
Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. 

 

Speelotheek Veenendaal en Veenendaal4Fair werken deze maand samen aan het promoten van Fairmade speelgoed. Naast Fairtrade koffie, thee en andere artikelen is Fairmade speelgoed minder bekend onder het publiek. De komende weken kan er kennis gemaakt worden met Fairmade speelgoed dat bij de Speelotheek te leen is. Een aantal voorbeelden zijn in de Bombardon uitgestald in 2 kasten om te bekijken. Tevens is er een aanbieding, waarbij klanten die in de Bombardon iets kopen, een kortingsbon kunnen krijgen voor een abonnement bij de Speelotheek. Na deze periode komt het speelgoed weer terug in de Speelotheek en kan het geleend worden. 

De Bombardon zit op de Achterkerkstraat 14, Speelotheek Veenendaal is te vinden op P.W.A. Park 1. Openingstijden zijn te vinden op de website: http://www.debombardon.net/ en https://speelotheekveenendaal.jimdo.com.

 

Vakantieaktie 2017

 

Heeft u de aktie van de voorjaarsvakantie gemist? Ook voor de meivakantie is er weer een aktie.

De speelotheek een nieuwe aktie waarbij wij voor iedere abonnementshouder 2 speelgoed/spellen uitzoeken die 1 week voor de meivakantie opgehaald kunnen worden. Deze spellen worden extra geleend, boven het normale aantal van 3 stuks. Er kan gekozen worden uit een aantal rubrieken en de leeftijd(en) van het kind/de kinderen is uiteraard ook belangrijk. Wij zoeken dan de spellen uit waarvan wij denken dat ze leuk en geschikt zijn. Zo maken de kinderen kennis met andere spellen/materialen.

 

Opgave kan tot uiterlijk zaterdag 8 april. Wij zoeken dan de spellen/materialen uit en vanaf dinsdag 18 april tot en met zaterdag 22 april kan het opgehaald worden.

 

Er zitten aan deze actie geen

extra kosten, het is ons vakantiecadeautje voor onze leden!

 

De rubrieken waar uit gekozen kan worden zijn:

G – Gezelschapsspellen

O – Ontwikkelingsmaterialen (taal, rekenen, topografie, ruimtelijk inzicht, fijne motoriek, sorteren, zintuigen, vormen

P – Puzzels

SC – Coöperatieve spellen (niet tegen elkaar maar met elkaar, samenwerken is belangrijk)

PL – Strategische en uitdagende spellen

 

 

 

Opgave kan via mail naar speelotheek.veenendaal@outlook.com of via het formulier op de balie in de Speelotheek. Vermeld in de mail uw voorkeursrubriek en de leeftijd(en) en naam/namen waarop de pas staat. 

 

 

 

Voorjaarsactie 2017

 

Dit jaar start de speelotheek een nieuwe actie waarbij wij speelgoed/spellen uitzoeken die 1 week voor de voorjaarsvakantie opgehaald kunnen worden. Deze spellen worden extra geleend, boven het normale aantal van 3 stuks. Er kan gekozen worden uit een aantal rubrieken en de leeftijd(en) van het kind/de kinderen is uiteraard ook belangrijk. Wij zoeken dan de spellen uit waarvan wij denken dat ze leuk en geschikt zijn. Zo maken de kinderen kennis met andere spellen/materialen.

 

Opgave kan tot uiterlijk zaterdag 28 januari, wij zoeken dan in de daaropvolgende drie weken de spellen/materialen uit en vanaf dinsdag 21 februari tot en met zaterdag 25 februari kan het opgehaald worden.

 

Er zitten aan deze actie geen extra kosten, het is ons voorjaarscadeautje voor onze leden!

 

De rubrieken waar uit gekozen kan worden zijn:

G – Gezelschapsspellen

O – Ontwikkelingsmaterialen (taal, rekenen, topografie, ruimtelijk inzicht, fijne motoriek, sorteren, zintuigen, vormen)

P – Puzzels

SC – Coöperatieve spellen (niet tegen elkaar maar met elkaar, samenwerken is belangrijk)

PL – Strategische en uitdagende spellen

 

 

Opgave kan via mail naar speelotheek.veenendaal@outlook.com of via het formulier op de balie in de Speelotheek. Vermeld in de mail de rubriek(en), maximaal 2 en de leeftijd(en) en naam/namen waarop de pas staat.

 

 

 

5 Oktober:

Tijdens de dag van de leerkracht heeft Speelotheek Veenendaal een bosje bloemen en een 1 coöperatief spel (om te lenen) aan één van de scholen bezorgd. Het Montessori Kindcentrum Aan de Basis heeft een aantal passen en zeer actieve leerkrachten, een goed moment om dat te waarderen, als Speelotheek!

 

 

 

Oktober - Thema Rekenen

 

Deze maand is het thema bij het mamacafé "herfst". Vanuit de speelotheek zijn ontwikkelingsspelletjes over dit thema meegenomen en kan er geknutseld en gewerkt worden met werkbladen. De stagiaires van het Wijkleerbedrijf, helpen de kinderen aan de tafel en lezen voor uit boeken over dit thema. 

Vanaf deze maand wordt er ook thee geschonken door de gastvrouw. Het mamacafé is elke woensdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur in de Cultuurfabriek, bij de jeugdafdeling van de bibliotheek. 

 

 

September – Thema Taal

 

Deze maand staan onze taalspellen in de aandacht. In deze maand is ook de week van alfabetisering, een belangrijk onderwerp voor iedereen. Met de opening van het Taalhuis in de Bibliotheek is een stap gezet naar meer mogelijkheden voor een ieder om de Nederlandse taal nog beter onder te knie te krijgen.

Wij hebben diverse spellen die daarbij kunnen helpen.

Van het Spreekwoordenspel, Wie ben ik en de Maan Roos Vis serie, tot Scrabble, Boggle en Woordzoeker. Voor elke leeftijd hebben we spellen.

Neem gerust mee en oefen gezellig onze mooie Nederlandse taal!

Neem gerust de folder mee over “ieder spel een taalspel”,met voorbeelden hoe je nog meer met taal kunt spelen.